Baz İstasyonu Elektromanyetik Radyasyonu Ölçümü

Baz İstasyonu Elektromanyetik Radyasyonu Ölçümü
Gsm baz istasyonlarının evinizdeki ,iş yerinizdeki etkisini profesyonel şekilde ölçüyoruz. Telefon: 216 415 80 87 Web: http://www.demosmuhendislik.com

Demos - RFS

Demos - RFS
RFS rf kablo, jumper, konnektor, arastor, mcm Demos ile Türkiye'de

21 Haziran 2007 Perşembe

Galata Mevlevihanesi


Galata Mevlevihanesi ya da diğer adı ile Kulekapı Mevlevihanesi 1975 yılında müze olarak hizmete açılmış. Mevlevihane, devrinin kültürünü ve sanatını yansıtan kurumlardan birisi konumunda. Yüzyıllar boyunca musiki ile bilimi kaynaştıran mevlevihanelerin Türk kültürüne katkıları büyük olmuştur. Mevlevihanelerin çevresinde toplanan pek çok kişi güzel sanatların çeşitli dallarında öğrenim görmüş ve bilimsel alanda kendilerinden uzun uzun söz ettirmişlerdir. Beyoğlu semtinde Yüksekkaldırım'a inen yokuşun başında yer alan Mevlevihane, İstanbul'un en eski mevlevihanesidir.

Sultan 2. Bayezid devrinin Beylerbeyi olan İskender Paşa'nın av çiftliği üzerine inşa ettirilmiştir. İlk şeyhi de Sema-i Çelebi'dir. Mevlevihane Sultan 3. Mustafa zamanında (1776) yangın geçirmiş ise de aynı sultan zamanında bugün ayakta olan mevlevihane yaptırılmıştır. Bina daha sonraki yıllarda Sultan 3. Selim, 3. Mahmud ve Abdülmecid zamanlarında onarımlar geçirmiştir. Faaliyetini 1925 yılına kadar sürdüren Mevlevihane 1967-1972 yılları arasında yeniden onarılmıştır.

Külliye halinde inşa edilmiş olan mevlevihane; semahane, derviş hücreleri, şeyh dairesi, ve hünkar mahfel, bacılar kısmı, kütüphane, sebil, muvakkithane, mutfak, türbeler ve hazireden oluşmaktadır.




"Az ve Öz"

Hiç yorum yok: