Baz İstasyonu Elektromanyetik Radyasyonu Ölçümü

Baz İstasyonu Elektromanyetik Radyasyonu Ölçümü
Gsm baz istasyonlarının evinizdeki ,iş yerinizdeki etkisini profesyonel şekilde ölçüyoruz. Telefon: 216 415 80 87 Web: http://www.demosmuhendislik.com

Demos - RFS

Demos - RFS
RFS rf kablo, jumper, konnektor, arastor, mcm Demos ile Türkiye'de

30 Temmuz 2007 Pazartesi

Hissedilen sıcaklık nasıl hesaplanır?

Hissedilen sıcaklığı hesaplamak için Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan tablodan faydalanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken bulunduğunuz şehirdeki sıcaklık ile bağıl nem oranını kesiştirmek. Örneğin sıcaklık 38 derece iken, bağıl nem %60 ise hissedilen sıcaklık 56 derece olacaktır.


Tablodaki Renkler Ne Anlama Geliyor?

Tabloda sıcaklık ve nemin ilişkilendirilmesiyle tahmin edilen hissedilen sıcaklık değerleri renklere bölünüyor. Hissedilen sıcaklık aralıkları nemin etkisine göre değişiyor. 54-99 derece arası kırmızı, 38- derece arası sarı, 32-42 derece arası mavi, 25-31 derece arası yeşil renkte gösteriliyor.


Herhangi bir bölgede hissedilen sıcaklık değeri kırmızı renkle gösterilen bölgede yer alıyorsa ısı veya güneş çarpması ile termal şokun an meselesi olabileceği belirtiliyor.


Sarı renkte gösterilen aralığa giren bölgede ise güneş çarpması, ısı krampları veya ısı bitkinliği, fiziksel etkinlik ve bu şartlarda etkilenme süresine bağlı olarak şiddetli termal stres ile birlikte ısı çarpması görülebiliyor.


Sıcaklıkta mavi renk içine giren bölgelerde fiziksel etkinlik ve bu şartlarda etkilenme süresine bağlı olarak kuvvetli termal stres ile birlikte ısı çarpması ısı krampları ve ısı yorgunluklarının muhtemel olabileceği kaydediliyor.


Yeşil bölümde ise fiziksel etkinlik ve bu şartlarda etkilenme süresine bağlı olarak oluşan termal stresten dolayı halsizlik, sinirlilik, dolaşım ve solunum sisteminde bir çok rahatsızlık meydana gelebiliyor.

Kaynak: milliyet.com.tr

EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu

"Az ve Öz"

Hiç yorum yok: