Baz İstasyonu Elektromanyetik Radyasyonu Ölçümü

Baz İstasyonu Elektromanyetik Radyasyonu Ölçümü
Gsm baz istasyonlarının evinizdeki ,iş yerinizdeki etkisini profesyonel şekilde ölçüyoruz. Telefon: 216 415 80 87 Web: http://www.demosmuhendislik.com

Demos - RFS

Demos - RFS
RFS rf kablo, jumper, konnektor, arastor, mcm Demos ile Türkiye'de

5 Eylül 2007 Çarşamba

İstanbul'da hava kirliliğini engellemek için ilk adım - İETT Baksana IKARUS'ları kaldırsana!

Egzoz canavarı bir Ikarus


İstanbul ulaşımının büyük bir kısmı İETT ve özel halk otobüsleri ile yapılıyor. Bu taşıtların büyük bir kısmı ne yazık ki çevre düşmanı. İETT son yıllarda daha teknolojik ve çevreci Mercedes marka otobüsler almış olsa da halen önemli ölçüde Ikarus ve Man marka otobüslerini kullanıyor. Bu durum özel halk otobüslerinde daha da vahim. Özel halk otobüsü işletmecileri daha fazla kar etmek için eski otobüslerle İstanbulluları adeta zehirliyorlar. Bu duruma dur demek ve daha az egzoz emisyonuna sahip otobüslerin kullanılması için hep beraber İETT'ye baskı yapalım.

Aşağıda belirtilen metni elektronik posta ile belirtilen yetkili e-mail adreslerine gönderirsek İstanbul'da daha az egzoz soluyacağımız günler yakındır. Haydi herkes bu sivil kampanyaya katılsın!


Yetkili e-mail adresleri
baskan@ibb.gov.tr (İstanbul Bedeliye Başkanı Kadir Topbaş)
iett@iett.gov.tr (İETT iletişim adresi)
mozturk@iett.gov.tr (İETT Genel Müdürü)
abolukbasi@iett.gov.tr (İETT Genel Müdürü Yardımcısı)



Aşağıdaki e-mail formatını copy-paste ile yetkililere gönderirsek başarılı olacağız!
-------------------------------------------------------------------------




Subject: İETT Baksana IKARUS'ları kaldırsana!


E-posta'nın Metin Kısmı ise şu şekilde:

İstanbul ulaşımının büyük bir kısmı İETT ve özel halk otobüsleri ile yapılıyor. Bu taşıtların büyük bir kısmı ne yazık ki çevre düşmanı. İETT son yıllarda daha teknolojik ve çevreci Mercedes marka otobüsler almış olsa da halen önemli ölçüde Ikarus ve Man marka otobüslerini kullanıyor. Bu durum özel halk otobüslerinde daha da vahim. Özel halk otobüsü işletmecileri daha fazla kar etmek için eski otobüslerle İstanbulluları adeta zehirliyorlar.


İETT'den isteğimiz şu:
Yeni Mercedes (veya başka marka) otobüsler ile İETT ve Özel halk otobüslerinin filosunu tamamen yenilenmesi veya İETT'nin LNG (sıvılaştırılmış doğal gaz) kullanan otobüsler satın alması.

------------------------------------------------------------------------


"İETT'nin yeni otobüsleri"


Ayrıca blogunuzda / web sayfanızda bu kampanyadan bahsederek daha çok kişinin ilgisini çekmemize yardımcı olabilirsiniz.

Facebook'ta da "İETT Baksana, IKARUS'ları kaldırsana!" adlı grubumuza buraya tıklayarak katılabilirsiniz.


Desteğiniz için teşekkürler!

"Az ve Öz"

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Evet bende destekliyorum bu kampanyayı mail attım

Adsız dedi ki...

aslında fikir özünde güzel, ancak yan etkilerini düşünmeden edemedim. bu yeni alınacak otobüslerin yurtdışında üretilmesi, üretimi yerli bile olsa markaların yabancı olması dolayısıyla ödenen paranın büyük kısmının yurtdışına gidecek olması can sıkıcı. belki eski otobüslerin bakım ve yenilenmelerinin daha ciddi şekilde yapılması ve kirlilik yaratmalarının engellenmesi daha az masraflı bir çözüm olur.

Adsız dedi ki...

Evet bencede çok doğru bi karar almışsınız arkadaşlar, bende bütün içtenliğimle katılıyorum... İETT duysun biziiiiiiii

Adsız dedi ki...

bende geçen gün arkadaşlarımla bu konuyu paylaştım.o otobüslerde kenidimi insan gibi hissetmiyorum, büyük bir nefretle binmek zorunda kalıyorum insanlar üstüste, heleki istanbulun yokuşlu yollarında herkes birbirine yapışıyor.o eksoz kokusu gün içinde bizi asabi yapıyor. birde iett nin bir sloganı var " biz insan taşıyoruz". malesef insanlıkan çıkıyoruz. bence bir şehirde yada ülkede taşımacılık o yerin medeniyetini gösterir. şuna da inanıyorum ki o eski otobüslerin hepsi değiştiğinde istanbulun trafik problemide biraz olsun değişecektir. çevremde bir çok insanın arabası var inanın zorunluluktan kullanıyorlar. çünkü belediyenin otobüsleri insan taşımıyor.

Adsız dedi ki...

iett zaten başını kuma gömüş deve kuşuna benziyor çok eski otobüsleri ve çevre kirliliği yapan bu pılakasız ıkarus otobüsleri istanbul halkına hizmet deyil bir işkence vermekte bu anket bence çok geç kalmış bile

Adsız dedi ki...

Evet kesinlikle Mercedes daha fazla para kazansın.... Macar firması olan IKARUS' un otobüsleri Avrupada yaygın olarak kullanılmaya başladı sonra Karteller (Iveco, Fiat ve Renault) ICARUS'u satın aldı, Avrupada ve Amerikada doğalgaz ile çalışan yeni modelleri kullanılıyor. Firma adı IRISBUS oldu... Şu an Almanya'da bile kullanılıyor. Çok problem olsaydı Almanlar kullanmazdı, Mercedes varken... Yeni modelleri alınabilir.

Adsız dedi ki...

Bence bu otobüslerin çevre kirliğinide katkısı çok küçük.Yani demek istediğim eğer çevreden bahsediyorsak İkaruslardan daha fazla çevreyi kirleten onlarca unsur varki bunlara eğilmek lazım.Bence bu İkaruslar İstanbulluları bir 10 sene daha götürür götürsünde.Tüm otobüslerin yenilenmesini istemek çok saçma olur.Yapılacak alım ne kadara mal olur muallak.Sabredin zaten yavaş yavaş kalkıyor.ilgilileri mail yağmuruna tutmanın bir yararı olacağına inanmıyorum.

Adsız dedi ki...

iett nin her gun sefere cikan 2500 otobusunun 1000 tanesini yeni araclarla degistirmeyi dusunurseniz, yaklasik 500 milyon Euro dan fazla parayi gozden cikarmaniz lazim. (2005 yilinda alinan 450 Mercedes-Citaro icin odenen miktar 96 milyon Euro) Meselenin bir de bu kismini dusunsek diyorum.